Pécsi Kulturális Központ

XXVIII. Vasútmodell Parádé.

Kezdési időpont:

2019-11-23 10:00

Záró időpont:

2019-11-24 17:00

Kategória:

Egyéb

Javasolt életkor:

Családoknak

Szervező részegység:

PKK Uránvárosi Művelődési Ház

Leírás:

 Programajánlónk:
- Ismét üzemelni fog a klubunk építette óriás, 23 m2-es N-es jelű, 1:160 méretarányú terepasztal. Ezen a terepasztalon folytattuk a tavaly megkezdett felújítási munkákat, melynek keretében Bierheim vasútállomás váltókörzeteit átépítettük, a váltókat kicseréltük az igazi vasúti pályára jobban hasonlító váltókra. Ráncfelvarrást kapott még Bierheim kertvárosi része is.

- Ismét bemutatjuk a hazánkban kevésbé ismert 1:43,5 méretarány képviseletében a modul terepasztal rendszerünket, melyet az országban csak itt láthat! A terepasztalon a 0-ás (nullás jelű) méretarány szakértőinek digitálisan irányítható látványos szerelvényei fognak közlekedni.

- Egyik idei Vendégkiállítónk "A Pécsi Gyors Vasútmodellező Klub", akik 0-ás (1:43) méretarányban amerikai keskeny nyomközű vasutat bemutató modul terepasztal rendszert és egy H0-ás, 1:87 méretarányú modul terepasztalt állítanak ki.

- Vendégünk lesz a kalocsai KALO Modell, akik 1:120 léptékben készült keskeny nyomközű vasutat bemutató, részletgazdag modul terepasztalt állítanak ki. Az asztalukon a saját gyártású modelleik fognak közlekedni.

- Szombaton, 15 órakor a Parádék állandó vendége, számos vasúti témájú könyv szerzője, Szécsey István tart előadást, melyet nem csak szakembereknek, hanem minden, a vasutakat szerető vendégeinknek is ajánlunk. A kötetlen beszélgetés idei vezértémája a Siemens vasúti jármű újdonságai.

- Az elmúlt évek sikere nyomán ismét kiállítjuk a klub tagjai által készített 1:160-as léptékű N-es modul terepasztal rendszer.

- Gyermekek kedvence az "interaktív játszóterünk": játékterepasztalok, amiket a gyerekek kezelhetnek, favonat játékkal játszhatnak és papírmaketteket készíthetnek: vonatok, buszok és épületek egyszerűen összeállítható papír makettjeit készíthetik el és vihetik haza a kis makettezők.

- Vasútmodellek és tartozékok, vasúti témájú könyvek, tárgyak börzéje. Aki eladni szeretne, igényét kérjük jelezze előre a +36-20-584-8218 telefonszámon, ahol a feltételekről érdeklődhet.

- Az Önök kényelme érdekében büfé és ingyenes ruhatár áll a rendelkezésükre.


A Vasútmodell Parádéra belépőjegyek a helyszínen válthatók a szokásos árakon, azaz felnőtteknek 600 Ft/fő, gyermekeknek 1000 Ft/fő áron. 3 éves kor alatt a belépés ingyenes!
Ha kérdése van, írjon nekünk a www.facebook.com/epivk címre.
További informácó: www.pecsikult.hu; +3672253477


A szervezők az időjárási és műszaki körülmények megváltozása esetén a programváltoztatás jogát fenntartják!


Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek