Pécsi Kulturális Központ

XIV. Honvéd Téri Napok

Kezdési időpont:

2019-09-27

Záró időpont:

2019-09-29

Kategória:

Egyéb

Javasolt életkor:

Családoknak

Szervező részegység:

PKK Apáczai Közösségi Ház

Leírás:

XIV. Honvéd Téri Napok
 
szeptember 27-28-29. péntek-szombat-vasárnap
A PKK Apáczai Művelődési Ház és PKK Apáczai Közösség Ház
színes őszköszöntő rendezvénye: Irodalmi Kávéház, konferencia, fesztiválprogram
 
PKK Apáczai Közösségi Ház (Pécs, Tolsztoj u. 10.)
tel.: 72/550-600 * pecsikult.hu * info@pecsikult.hu * facebook.com/pecsikult

 

..................................................

XIV. Honvéd Téri Napok
Régi - Kertváros Őszköszöntő Programsorozatán

A Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Ház immáron tizennegyedik alkalommal rendezi meg Régi - Kertváros őszköszöntő fesztiválját, a Honvéd Téri Napokat. Idén szeptember 27 - 29. között várják a színes, ingyenes programokra az érdeklődőket.
Szeptember 27-én pénteken 17 órakor halálának 100. évfordulója alkalmából Ady Endre munkásságáról emlékeznek meg az Irodalmi Kávéházban, az Apáczai Közösségi Házban.  (Címe: 7632 Pécs, Tolsztoj u. 10.)
A Közösségi Házban két kiállítással is várják a fesztivál során az érdeklődőket: Fotók, emlékek, dokumentumok tekinthetők meg az „50 éves Kertváros Bimbó utcai Óvodája” című tárlaton. Tájkép-akvarellekben gyönyörködhetnek Kintliné Lizák Mária „A természetet járva” című festmény kiállításának látogatói.
Szeptember 28-án szombaton 9:30-tól 14:00 óráig szintén az Apáczai Közösségi Házban kerül sor a Közösségi Házak IV. Megyei Közművelődési Szakmai Találkozójára, mely konferencián a „Közösségszervezési-, közösségfejlesztési jó gyakorlatok, tapasztalatok” témáját járják körül a szakemberek. Az előadók közt szerepel a Nemzeti Művelődési Intézet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Cselekvő Közösségek Projekt, az Y Közösségi Ház, a Pécsbányatelepi Közösségi Ház, a Rácz Aladár Közösségi Ház, és a Cuháré Közösségi Ház delegált képviselője. A szakmai találkozó nem csupán a közművelődési szakemberek számára lehet érdekes, bárkit szívesen várnak a hallgatóság soraiba.
Szeptember 29-én vasárnap a Honvéd téren gyermek- és családi programokkal várják az érdeklődőket.
10 órakor a Tekergő Bábszínház „Cilike, a hiszékeny egérke” című előadására, 11:10-től Tamás Éva Játéktára „Ültess egy fát” interaktív gyermekkoncertjére kerül sor.
14 órakor a Pécsi Ércbányász Koncert-fúvószenekar az ANK Mazsorett Csoporttal közös felvonulással nyitja meg a délutáni programot. Az Apáczai Művelődési Ház művészeti csoportjai mutatkoznak be a továbbiakban a színpadon. Fellép a Baranya Bokréta Népdalkör, a Szenior Örömtánc Máriával Csoport, a Pécsi Corazon Flamenco Duó, Gyenis Boglárka és az Oriental Fusionett, a T-Dance Társulat, és a Breakdance Csoport. 17:00 órakor kezdődik az Apsons zenekar Woodstok emlékkoncertje, hiszen idén ünnepeljük a legendás fesztivál 50 éves jubileumát.

14 órától 18 óráig a Honvéd Téri Forgatagban arcfestés, kézműveskedés, ezyroller, robotika bemutató, légvár, mókás szumó játék, lufihajtogatás, Dottó kisvonat, biciklis bohóc, óriás társasjáték, tapadókorongos íjászat, Teddy Maci Kórház, társasjátékok, könyvcsere, könyvtártúra menetlevéllel, zsákbamacska, minipaci és más bájos törpe állatok bemutatója állatsimogatási lehetőséggel varázsolja el a gyermekeket.
A szülők mindeközben megpihenhetnek az olvasóligetben, ahol retró könyvvásárlásra is lesz lehetőségük. Megmérettethetik magukat a fánk-sütő versenyen az otthon elkészített finomságokkal, és finom borokat is kóstolhatnak. Tudásukról számot adhatnak a KRESZ-, Esősegély- és Kertváros-totó kitöltésével, képet nyerhetnek egészségi állapotukról a vérnyomás- és testzsír mérés során.
A 3 napos programsorozat-, a XIV. Honvéd Téri Napok valamennyi rendezvénye és programeleme ingyenes. Régi-Kertváros és Pécs lakóit szeretettel várják a szervezők.

 Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek