Pécsi Kulturális Központ

Weöres Sándor és Hamvas Béla barátsága - Pécshez fűződő kapcsolatuk

Kezdési időpont:

2019-10-18 18:00

Kategória:

Előadás

Javasolt életkor:

Felnőtteknek

Szervező részegység:

PKK Uránvárosi Művelődési Ház

Leírás:

 Weöres Sándor és Hamvas Béla barátsága
- Pécshez fűződő kapcsolatuk

Weiner Sennyey Tibor előadása
Közreműködik: Szabó Sipos Barnabás színművész

Milyen volt a fiatal Weöres Sándor? Milyen tanuló volt és hogyan került a pécsi egyetemre? Milyen barátságot ápolt Várkonyi Nándor íróval és Záhonyi Aladár orvossal? Miért kötődött Pécshez és milyen volt az élete Pécsett? Hogyan találkozott a negyvenes években Hamvas Bélával és mi a barátságuk története?
Mindezekre a kérdésekre választ kapunk Weiner Sennyey Tibor előadásából, miközben Weöres Sándor és Hamvas Béla írásaiból hallhatunk részleteket Szabó Sipos Barnabás előadásában.

Weiner Sennyey Tibor (1981) költő, író, a DRÓT főszerkesztője. Filológusként végzett a Szegedi Tudományegyetemen. Békássy Ferenc életművének egybegyűjtője és életrajzának írója. Esszé- és novelláskötetei, kisregényei, valamint négy verseskötete után tizenkettedik könyve „Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve” címmel jelent meg. Szentendrén él.

Szabó Sipos Barnabás (1962) színművész. 1987-ben végzett a Színművészeti Egyetem színész szakán. Foglalkozik képzőművészettel is, fest. Emellett vezet zenekart, közösségi rádiót, tanított rajzot, színjátszást, dramaturgiát, önismeretet. Csatlakozott számos kezdeményezéshez, amelyek morális érzékenységre inspirálnak. Az élete feladatai szorosan összekötik az emberekkel. Művészi szemlélettel és eszközökkel keresi a megismerés erőit, lehetőségeit a világban és önmagában.

A rendezvény a Pécsi Kulturális Központ és a Csorba Győző Könyvtár Minerva Fiókkönyvtárának közös együttműködésben valósul meg.

2019. október 18. péntek 18.00
Pécsi Kulturális Központ (Pécs, Dr. Veress Endre utca 6.)
További információ: Szalóki Virág 30/227-8208

Belépőjegy: 1800 FtHírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek