Pécsi Kulturális Központ

Táncra Magyar

Kezdési időpont:

2016-01-22 11.00

Záró időpont:

2016-01-22 18:00

Kategória:

Javasolt életkor:

Szervező részegység:


Leírás:

A Magyar Kultúra Napja a Pécsi Kulturális Központban

Táncra Magyar! ​

- a Magyar Kultúra Napja a Pécsi Kulturális Központban

 

1989 óta január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. Megemlékezések, ünnepi műsorok adnak alkalmat arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk hagyományainknak, gyökereinknek. Nemzeti tudatunkat erősítsük, felmutassunk és továbbadjunk múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket. Ezen a napon az oktatási- és a közművelődési intézmények felelősége megsokszorozódik.

A Pécsi Kulturális Központ 2016-ban különleges rendezvénnyel tiszteleg az ünnep előtt. Táncra Magyar! címmel, interaktív néprajzi ismeretterjesztő előadást mutatnak be a Magyar Állami Népi Együttes művészei. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztató beavatószínház jellegű produkció zenével, tánccal, hangszer-, és viseletbemutatóval. Fellép Nemes Szilvia és az Imágó Tánc Társulás, zenél Szemző Angéla és zenekara 2016. január 22-én 11.00 és 18.00 órai kezdettel. Az előadás ideje kb. 90 perc, amely során a táncosok és a zenészek Nemes Szilvia (Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt, EuroPAS-díj, Népművészet Ifjú Mestere Díj), táncművész animálásával végigvonulnak a magyar népi kultúra jelentősebb tánc- és zenei állomásain. Bemutatják az egyes tájegységekre jellemző viseleteket, beszélnek hagyományokról, szokásokról. Mindezt a közönség bevonásával, formabontó, interaktív módszerekkel.

 

Belépőjegy: 1000 Ft/fő

Kedvezményes diák/nyugdíjas/szakmai jegy: 500 Ft/fő

A 11.00 órakor kezdődő előadásra elsősorban 7-10-es osztályok, csoportok jelentkezését várjuk. 20 fő esetén egy kísérő számára ingyenes. A jelentkezést a csatolt jelentkezési lappal, a befizetett belépődíjakkal együtt várjuk. Mivel a színházterem befogadó képessége max. 200 fő, így a jelentkezéseket csak a létszám beteltéig tudjuk fogadni. Abban az esetben, ha valaki lemarad a délelőtti előadásról, jegyet válthat elővételben az esti, 18.00 órai programra is.

 

 Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek