Pécsi Kulturális Központ

Patrick Süskind: A Nagybőgő - komolyzenei stand up

Kezdési időpont:

2024-01-30 19:00

Kategória:

Előadás

Javasolt életkor:

Szervező részegység:

Pécsi Kulturális Központ - Apáczai Művelődési Ház

Leírás:

Kedves Színházbarát!

Érdemes időben megvenni a jegyeket Patrick Süskind: A Nagybőgő című komolyzenei stand up-ra, mert a nézőtér most a megszokottnál kisebb lesz (180 fő)!
Gyorsan fogynak a jegyek! NE MARADJ LE!
PATRICK SÜSKIND: A NAGYBŐGŐ – MONODRÁMA KLEM VIKTOR ELŐADÁSÁBAN
„Létezhet zenekar prímhegedű nélkül, fúvósok nélkül, rézfúvósok, üstdob nélkül, de nem létezhet zenekar nagybőgő nélkül.”
Zenész főhősünk úgy vélekedik saját hangszeréről, hogy a zenekarban toronymagasan a legfontosabb hangszer, pedig nem is látszik meg rajta. Magányos elmélkedése során kiderül, hogy valójában gyűlöli a nagybőgőjét, sőt maga a hangszer minden frusztrációjának fő okozója. A kérdés az, hogy képes-e változtatni életén és titkon imádott fiatal szoprán énekesnő figyelmét végre felkelteni.
Patrick Süskind méltán kedvelt „A nagybőgő” című egyszereplős művében humorral, iróniával ábrázol egy félresiklott életet,
Klem Viktor a következőképpen foglalta össze, miről szól számára A nagybőgő: “Választott eszközünk, mellyel alkotni és életben maradni kívánunk, hozott képességeink avagy tehetségünk, s a kialakított életterünk, melyben szabadságunk lehetőségét reméltük: saját börtönünkké válhat. Ennek felismerése és megélése, s a mindezen való továbblépés állandó problémánk, nem életkori sajátosság. A nagybőgős ismeri saját határait, elfogadta a neki jutott szerepet, de megőrzi a vágyát, miszerint egyszer nagyot ordít a zenekari árokban s akkor, ha csak egyetlen másodpercre is, végre mindenki egyedül őrá figyel majd.”
50 perc, egy felvonásban


Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek