Pécsi Kulturális Központ

Őrült filmek filmőrülteknek

Kezdési időpont:

2016-05-13 19:00

Kategória:

Javasolt életkor:

Szervező részegység:


Leírás:

Olivier Nakache és Éric Toledano: Életrevalók (2011)

--- BELÉPŐ ---

Gyere el, nézd meg velünk a filmet és támogass minket a 300 Ft-os belépőjegy árával! :)

--- AJÁNLÓ --- 
Az Életrevalók valós történeten alapul, melyet a rendezők egy 2004-es dokumentumfilmben ismerhettek meg. 
Nem csak nézettségi sikereit tekintve figyelemre méltó (tizenhat hét után minden idők második legnézettebb francia filmjévé vált Franciaországban, emellett külföldön is jól szerepelt: 281 millió dollár bevétellel 2012. március 20-ra „a legjobban jövedelmező nem angol nyelvű film” lett), de több nívós díjat és jelölést is magáénak tudhat.
A két főszereplő a francia társadalom két teljesen elkülönülő rétegét jeleníti meg, melyek közt óriási vagyonbeli, kulturális és „testi” szakadék tátong. A film azonban inkább két ember kapcsolatára, kialakuló barátságára fókuszál, társadalmi hovatartozásukat körülményként megtartva: az alacsonyabb társadalmi rétegből jött, szenegáli származású bevándorló megismer egy új világot, életet a magasabb berkekből jött, kultúráért rajongó vérbeli francia úriember pedig megtanulja szeretni és élvezni az életet annak egyszerűségében, legyen a helyzete bármilyen kilátástalan.
Nagyon sok kényes – időnként tabu – témát feszeget, melyeket időnként csak finoman érzékeltet, néha pedig keményen a néző „arcába vágja” a problémákat. Ezen felül egyedi módon reflektál a kultúrára és annak mibenlétére – főként humorral operálva.
Mindezek mellett a film valójában egy szép barátság történetét meséli el remek karakterek segítségével, középpontjában az elfogadás fontosságával. 
Egy rendkívül szórakoztató, ugyanakkor mélyen megindító alkotásról beszélünk, melyet mindenkinek érdemes megnézni, elgondolkodni rajta vagy csak egyszerűen élvezni.

 Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek