Pécsi Kulturális Központ

Magyar Kultúra Napja a PKK-ban

Kezdési időpont:

2015-01-22 10:00

Kategória:

Javasolt életkor:

Szervező részegység:


Leírás:Magyar Kultúra Napja a PKK-ban

10.00 „Költők és költőcskék”
A MÜSZI és az Eck 11.C.
művészeti iskolák diákjai előadásában

Felkészítő tanáruk: Bagossy László

"A múlt század első felének két - egymástól jól elkülöníthető- irodalmi-művészeti-közéleti folyóirata volt a Babits Mihály által is szerkesztett Nyugat és a Herczeg Ferenc nevével fémjelzett Új Idők.
A Nyugatnak néhány ezres az utóbbinak több 10 ezres olvasótábora volt.
Míg a Nyugatban Adytól Kosztolányin, József Attilán át Móricz Zsigmondig a kor legjelentősebb alkotói publikáltak költői hitvallásról, szerelemről, hazáról maradandó műveket, addig a mások oldalon a feledés homályába vesző "költőcskék".
publikáltak ugyan erről.
Műsorunkban nem csak a költőóriás József Attila és Babits Mihály emléke előtt tisztelgünk, hanem Bécsy Tamás professzorra is emlékezünk,aki a 60. évek közepén állított színpadra hasonló tematikájú és című műsort."

19.00 Improvokál Társulat előadása

"A pécsi fiatalokból álló csapat 2007 óta, változó felállással, játszik a mások és saját örömére. Az egymás vállán felkapaszkodó fiatal brigád a színházi improvizáció azon izgalmas műfaját igyekszik estéről estére a nézők és maga elé tárni, amelyben a humor, a képzelet, az (ön)irónia és a pillanatiság a rendezőelv. A játékosok halálmegvető bátorsággal ugornak be az ismeretlen jelenetekbe, amelyek vége még őket is meglepi."

20.00 Művház büfé bemutatja:
The Tablespoon koncert

"A Tablespoon egy igazi indie, „do it yourself” attidűddel rendelkező pécsi garázs-duó. Zenéjükben az alternatív rock, a poszt-rock, a noise, és a grunge elemei egy ütős, de egyben érzelmes egyveleget alkotnak. Minimál koncepciójuk következtében szükségképpen előtérbe kerül a súlyos ütősszekció (Wirth Balázs), a vastag gitárhangzás effektezése és az ének melódiája."

Az előadásokra és koncertre a belépés díjtalan
 Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek