Pécsi Kulturális Központ

Luca napi borverseny a Pécsi borvidéken

Kezdési időpont:

2022-12-10

Kategória:

Javasolt életkor:

Felnőtteknek

Szervező részegység:

PKK Uránvárosi Művelődési Ház

Leírás:

 FELHÍVÁS

 
 
Kedves Bortermelő!
 
Az idei évben is a Pécsi Kulturális Központ, valamint a Pécs-Mecseki Borút Egyesület megszervezi a 2022. december 9-10. között sorra kerülő Luca-napi Borverseny programsorozatához kötődő “Új borok mustráját”.
 
A verseny eredményhirdetését és a nyilvános borbírálatot 2022. december 10-én (szombat) 18.00  órakor tartjuk. A nyertes borokat az est résztvevői egy borkóstoló keretén belül kóstolhatják meg, miközben színes műsorral szórakoztatjuk Önöket.
 
Helyszín: Pécsi Kulturális Központ (7633 Pécs, Dr. Veress Endre u. 6.) színházterme. A bírálatot minden résztvevő írásban is megkapja.
A zsűri tagjai: Csepeli Zoltánné kertészmérnök, borászati szakértő,illetve a Pécs-Mecseki Borút Egyesület által delegált további borbírálók.
 
A versenyen az alábbi kategóriákban hirdetünk eredményt:
–        legjobb fehérbor
–        legjobb rosé
–        legjobb vörösbor
 
A kategóriák győzteseit a Pécsi Agroker Kft. által felajánlott értékes díjakkal jutalmazzuk. A mustra abszolút legjobb bora elnyeri a „LUCA VÉRE 2022”címet.
 
Nevezési feltételek:
A versenyre kizárólag idei szüretelésű borokkal lehet nevezni. A nevezési díj az első bornál 500 Ft, a további boroknál 300,-Ft/bor. A versenyre fajtánként 2 palack bort kérünk, melyeket december 5-8-ig (munkanapokon) 8-16 óráig lehet leadni a Pécsi Kulturális Központban.
 
Egyben jelezzük, hogy a verseny aranyérmes borok termelőitől az eredményhirdetésre (december 10-re) a borokból plusz 3 palackot, illetve a kategória győztesektől egy-egy kartont kérünk.
 
További felvilágosítás Horzsa Gábortól az alábbi telefonszámon kérhető: 72/253-477 


Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek