Pécsi Kulturális Központ

Kultúrházak éjjel-nappal a Pécsi Kulturális Központban

Kezdési időpont:

2016-02-05

Záró időpont:

2016-02-07

Kategória:

Javasolt életkor:

Szervező részegység:


Leírás: 

Kultúrházak éjjel–nappal a Pécsi Kulturális Központban

2016. február 5-7.

 

 

2016. február 5. péntek

 

16-22 óráig Olvasás éjszakája

Intézményük a Csorba Győző Könyvtár Minerva Fiók Könyvtárral közösen szervezi meg az olvasás éjszakáját, ahol többek közt kortárs meséket, székely népmeséket és egyéb ifjúsági regényeket olvas fel a Könyvtár vezetője Bauer Nóra.

Belépő: ingyenes

 

19-22 óráig Filmklub

Film-Virage Kulturális Egyesület  által szervezett rendszeres filmklub II. félévi programjának nyitó vetítésében láthatjuk: Zomborácz Virág Pécsett és környékén forgatott első nagyjátékfilmje, az Utóélet látható. A film a több nemzetközi versenyen is díjat nyert.

Belépő: ingyenes

 

 

2016. február 6. szombat

 

10-12 óráig a Kreátor Klub

Minden ami LEGO…

Belépő: 500 Ft

 

15-18 óráig Hunyor Foltvarró Kör Kiállítása, interaktív foglalkozása

Foltot varrni nemcsak egy hobbi, hanem egyfajta életstílus. Kell hozzá ember - és természetszeretet, önzetlenség, lelkiismeretesség, kitartás és pontosság. Azért nem baj, ha van egy kis kézügyességed, kreativitásod, türelmed és szépérzéked. A Hunyor Foltvarró Klub tagjai rendelkeznek ezekkel a tulajdonságokkal, bizonyítva, hogy a klub több, mint egy évtizede működik.

Belépő: ingyenes

 

15-18 óráig Az Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület bemutatkozása, kézműves foglalkozása

Fedezd fel velünk a régi civilizációk szimbólumainak rejtett üzenetét, és fess magadnak egyet közülük! Megismerheted néhány, az egyiptomi, görög és magyar kultúrából származó szimbólum jelentését és a műkőből készült plakettek festésének és antikolásának technikáját. Minden egyes szimbólum üzenetet hordoz, csak az a "nyelv", amin írták, számunkra már nehezen fejthető meg. De nem lehetetlen! Szeretnénk egy kicsit bevezetni Téged ebbe a rejtélyes világba, hogy ne csak a megfestett plakettet vihesd magaddal, hanem a régi bölcsesség egy darabját is. Útravalóul, emlékeztetőül, inspirációként...

Belépő: 500 Ft

 

 

2015. február 7. vasárnap

 

15-17 óráig 90 éves a Micimackó  

Ez alkalomból a Brummogda mackókiállítása lesz megtekinthető, Micimackó és malacka mesefilm vetítés, elkészítheted saját mackódat ajándékba valakinek, akit szeretsz. A macik mindent megtesznek azért, hogy gyermeke mosolygósan távozzon.

A mackó készítés díja: 1.000 Ft

 

15-17 óráig Farsangi kézműves foglalkozás

Beköszöntött a farsang, itt egyszerűen készíthetsz szép mintás kartonból egy csodás farsangi álarcot.

Belépő: ingyenes

 

17 órától Operett Est

Az est során Karády slágerek, valamint Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Eisemann Mihály operettjeiből hangoznak el ismert dalok, duettek. Közreműködnek: Ócsai Annamária és Bognár Szabolcs ének a Pécsi Nemzeti Színház vendégművészei, zongorán kísér: Balásy Szabolcs. Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek