Pécsi Kulturális Központ

Kultúrházak éjjel-nappal 2020. a Pécsi Kulturális Központ intézményeiben

Kezdési időpont:

2020-02-14 8:00

Záró időpont:

2020-02-16 20:00

Kategória:

Egyéb

Javasolt életkor:

Családoknak

Szervező részegység:


Leírás:

Szeretettel várjuk programjainkon!

 Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozat keretében 2020-ban február 14. és 16. között, a tavalyihoz képest még gazdagabb programkínálattal várja látogatóit a Pécsi Kulturális Központ.

„A 40 éves Magyar Népművelők Egyesülete 2020-ban is a közösségi művelődést szolgáló intézmények és színterek tevékenységének sokszínűségére egyben értékmegőrző és értékteremtő tevékenységére kívánja felhívni a figyelmet. Rendezvénysorozatukkal szeretné tudatosítani azt, hogy a közművelődési intézmények sokoldalúságuknak, értékközpontúságuknak és a helyi társadalomban betöltött közösségépítő, fejlesztő munkájuknak köszönhetően meghatározó szerepet töltenek be. Mindennapi életünkben nélkülözhetetlen a szerepük hagyományaink tovább éltetésében csakúgy, mint új kulturális értékeink létrehozásában.” - http://2020.kulturhazak.hu/
Közös célunk hogy megmutassuk a közösségi művelődést szolgáló intézmények és az ott dolgozó szakemberek tevékenysége milyen sokrétű; közösségépítő. Fejlesztő munkájuk és modern, kreatív módszereik miként szolgálják a települések megtartó erejének növekedését.
 
Az eseménysorozat meghirdetője és lebonyolítója a 40 éves Magyar Népművelők Egyesülete és támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.
A Pécsi Kulturális Központ három nap alatt hat helyszínen sok érdekes és színes programmal várja az érdeklődőket.
 
A Pécsi Kulturális Központ központi, uránvárosi épületében, pénteken „Léptek a vásznon” címmel Pétermann Adina amatőr festőművész kiállítása nyílik, szombaton kézműves foglalkozással, Pécsi Társasjáték Délutánnal, és a Kreátor LEGO klubbal várjuk látogatóinkat.
 
Kertvárosban a PKK Apáczai Művelődési Házban pénteken Társasjáték klubdélutánnal, szombaton Örömtánc-farsanggal és Farsangi kavalkáddal - a Mosolymanó Egyesület társszervezésével - várjuk az érdeklődőket. Még megtekinthető nálunk Boda Miklós „Itália-Idéző” fotókiállítása, és állandó kiállításunk a „Bábok otthonra leltek”, amely Kós Lajos és baranyai bábművészek alkotásaiból áll.
 
Kertvárosi másik helyszínünk, a PKK Apáczai Közösségi Ház.Itt pénteken „Kapuk és kilincsek” címmel M. Várkonyi Zsuzsanna fotókiállítása nyílik, majd a KertÉsz Közösség hagyományos farsangi mulattsággal és kiszebáb égetéssel ünnepel.Vasárnap a Katarzis trió ad léleksimogató koncertet az érdeklődőknek.
 
pécsszabolcsi PKK Szent Mihály Házban szombaton kreatív kézműves foglalkozás lesz a farsang jegyében, majd délután „Alma évig fent frissít, avagy Farsangi filmvetítés” címmel mozizásra várjuk a családokat. A „Corgi- a királynő kutyája” film vetítése után tombola meglepetéssel is készülünk.
 
PKK Patacsi Művelődési Házban pénteken A Mecsek Alkotóműhely kiállítás megnyitójára készülünk. Szombaton a gyerekeket Öko-Kuckó játszóházzal és dombormű készítési technikával, a felnőtteket Frenchic bútorfestő és díszítő workshoppal várjuk. Vasárnap Melegh Andrea selyemfestés workshopja lesz.
 
A PKK Belvárosi Közösségi Térben pénteken a Gubanc- Modern női fonó és Bálint-napi Líra műhely, szombaton az Életöröm Műhely és a „Szubjektív objektív” című tárlatvezetés várja látogatóit, mely a Reménysugár Kulturális Egyesület szervezésében valósul meg. 
 


Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek