Pécsi Kulturális Központ

Kreátor...lehet játék a technika?

Kezdési időpont:

2018-02-03 14:00

Kategória:

Klubfoglalkozás

Javasolt életkor:

Családoknak

Szervező részegység:

PKK Uránvárosi Művelődési Ház

Leírás:

2018. február 3. szombat 14.00-16.00

Kreátor...lehet játék a technika?
NTP-KULT-17-0011 lego robot programozó projekt bemutatója a Kreátor klubban a

A Kultúrházak Éjjel- Nappal rendezvény keretében

Belépő jegy: 500 Ft/fő
 
 
 

Kreátor … lehet játék a technika?

 

A Kreátor klub 2015 óta várja a LEGO ifjú és idősebb rajongóit a Pécsi Kulturális Központba. Az iskolás gyerekek és rajongó szüleik mellett most már gyűjtők is erősítik a csapatot. Havi tematikus foglalkozásokon a közös építés mellett készletbemutatók és hírek-újdonságok is előtérbe kerülnek. Nyaranta táborok, ősszel a KockaFeszt teszi teljessé a klub működését.

Tehetségpontként regisztrált intézményünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Tehetség Program NTP-KULT-17-0011-es számú pályázati támogatása révén lehetőséget kapott, hogy a LEGO Education kiadású EV3 robotokkal kiscsoportos foglalkozáson a programozással is megismertesse az érdeklődőket. A 60 órás interaktív foglalkozások formájában gyakorlatorientált módon, modern technikai eszközök segítségével irányítottuk a gyerekek felfedezőkedvét, kíváncsiságát.

A tehetségprogram fontos elemének szántuk a nyíregyházi szakmai kirándulást, a LEGO gyár megtekintését, ami igazi szintézise lett képzésünk céljainak. A vezetett gyárlátogatás alkalmával megismerkedtünk „nagyban” mindazzal, amit a foglalkozások során modelleztünk, kézzelfoghatóvá vált annak hasznosulása a gyerekek számára is. A tervezéstől a gyártáson át a megvalósult végtermékig kísérhettük figyelemmel a megismert tudásanyag hasznosulását. Beláthatóvá vált hogyan lesz a kedvenc játékból szakma és életpálya.
 
 

 

 Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek