Pécsi Kulturális Központ

I. Pécsi Képregény Szüret

Kezdési időpont:

2022-10-01 10:00

Kategória:

Egyéb

Javasolt életkor:

Családoknak

Szervező részegység:

PKK Uránvárosi Művelődési Ház

Leírás:

Október elsején, szombaton kerül megrendezésre az 1. Pécsi Képregény Szüret a Pécsi Kulturális Központban a Panel Kalandor szervezésében.

A rendezvényen hazai kiadók és alkotók is képviseltetik magukat, csak úgy, mint gyűjtők, akiktől használt képregényeket lehet beszerezni. Az eseményre workshopokkal készülünk, valamint olyan panel beszélgetésekre is sor kerül, ahol az érdeklődőknek lehetőségük lesz jobban megismeri a magyar, az európai vagy éppen az amerikai képregények lebilincselő világát.

Az érdeklődök nem csak együtt rajzolhatnak Pilcz Rolanddal, a Kalyber Joe és YKX alkotójával, hanem kipróbálhatják a Wacom digitális készülékeit is. Lehetőségük lesz bepillantani az első magyar digitiális képregényplatform a Cultree.hu kínálatába, ahol többek először jelenik meg magyar nyelven Keanu Reeves nagysikerű képregénye, valamint az idei Eisner-díjas horror történet a Valami vadászik a gyerekekre. Sőt a bátrabbak egy rajzolós kihíváson is részt vehetnek.

A Nero Blanco Comix vendégeként a szüreten dedikálja először az Orpheus az alvilági című kötetét a neves hazai karikatúrista, Nemes Zoltán. Idén egy aprócska kiállítással készülünk Gergely László, a neves szigetvári művész legfrissebb munkáiból.

A Just4Fun Pécsi Társasjátékos Egyesület jóvoltából játszani is lehet majd a nap folyamán. A kiváló játékmesterek mindenkinek szívesen segítenek elnavigálni a modern társasok világában legyen szó tapasztalt vagy éppen kezdő játékosról.

A rendezvény plakátját a kiváló helyi alkotó, Papp Imre készítette, akinek legfrissebb munkája a 5Panels októberben megjelenő Coven című kötetében lesz látható.

FB esemény: https://www.facebook.com/events/1196590947595305 Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek