Pécsi Kulturális Központ

Húsvétváró Zöld Családi Nap

Kezdési időpont:

2024-03-23 9:00

Kategória:

Javasolt életkor:

Családoknak

Szervező részegység:

PKK Patacsi Művelődési Ház

Leírás:

Március 23-án, szombaton, 9.00-17.00 között Húsvétváró Zöld Családi Napra várjuk a kicsiket és a nagyokat a PKK Patacsi Művelődési Házban.

Délelőtt
9.00 órától 12.00 óráig a helyben aktív zöld, az ökológia irányában elkötelezett szervezetek tevékenységeiknek bemutatásával, játékos feladatokkal, kézműves foglalkozással készülünk a családoknak.
Délután
13.00 órától Lantos Tamás gyümölcsész, szociológus, agrármérnök tart előadást a gyümölcstermő növények szaporításáról: az oltásról és magvetésről.
14.00 órától Az előadást gyakorlati bemutató követi.
Metszőollót, oltókést oltószalagot, oltóviaszt és vadalanyt, nemes oltóvesszőket hozzon, aki tud. *
A PKK Patacsi Művelődési Ház udvarán, aznap oltott gyümölcsfát is ültetünk!
A rendezvény támogatói: Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium, Zöld-Híd Alapítvány - Öko-Kuckó Oktatóterem és Játszóház - Pécs, Ökováros-Ökorégió Alapítvány, Tondo Egyesület, Ágoston Andrea önkormányzati képviselő, Faudi József erdőmérnök, Vlaskovits Petra
 
Rendezvény ingyenes!
Szeretettel várjuk látogatóinkat!
* Jó hírünk van! A workshop résztvevői "élesben" is olthatnak gyümölcsfát, Vadalany és nemes oltóvessző (korlátozott mennyiségben) rendelkezésre fog állni. Azért, aki tud, hozzon vadalanyt, nemes oltóvesszőt. Eszközök biztosításához egyelőre nem kaptunk felajánlást, így mindenki a saját metszőollóját, oltókését, hozott oltószalagot, -viaszt (vagy szigetelőszalagot) használhat.


Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek