Pécsi Kulturális Központ

Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve

Kezdési időpont:

2019-11-22 18:30

Kategória:

Előadás

Javasolt életkor:

Felnőtteknek

Szervező részegység:

Belvárosi Közösségi Tér - (volt Alajos utcai Közösségi Ház)

Leírás:

Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve 

Weiner Sennyey Tibor könyvbemutató előadása
 
WEINER SENNYEY TIBOR Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve című esszékötete 2019. januárjában jelent meg és egy hét alatt elfogyott. A könyv új, bővített kiadása most jelenik meg és ez alkalomból összefoglaló előadást tart a Szentendrén élő költő Hamvas Béláról a Pécsi Kulturális Központ Belvárosi Közösségi Terében.

A Pécsi bemutatón a szerzővel beszélget:
FARKAS SZILÁRD, kaposvári magyartanár és a kaposvári Hamvas-konferenciák szervezője és MEZŐ MIHÁLY, pécsi pedagógus, tanár


Ki volt valójában Hamvas Béla? Mit gondolt életről és irodalomról? Mi volt a véleménye a politikáról? Milyen volt kapcsolata a nőkkel, a kortársaival, a zsidósággal? Milyen volt a barátsága Weöres Sándorral és Szepes Máriával? Milyen vitája volt Lukács Györggyel? Miről szóltak a legfontosabb művei, és milyen művei vesztek el?
Hamvas Béla életéről és életművéről az elmúlt években számos előadást tartott és esszét írt Weiner Sennyey Tibor. Ebben a könyvben összegyűjtöttük ezen esszék és előadások javát, amelynek most új, javított és bővített kiadását tartja kezében az olvasó.

Weiner Sennyey Tibor (1981) költő, író, a DRÓT főszerkesztője. Filológusként végzett a Szegedi Tudományegyetemen. Békássy Ferenc életművének egybegyűjtője és életrajzának írója. Esszé- és novelláskötetei, kisregényei, valamint négy verseskötete után ez a tizenkettedik könyve. Szentendrén él.
 
2019. november 22. péntek 18:30
PKK Belvárosi Közösségi Tér (7621 Pécs, Király u. 9.)
 
 
További információ: Szalóki Virág 30/227-8208
A belépés díjtalan.


Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek