Pécsi Kulturális Központ

Filmklub - Őrült filmek filmőrülteknek

Kezdési időpont:

2016-02-05 19:00

Kategória:

Javasolt életkor:

Szervező részegység:


Leírás:

Zomborácz Virág: Utóélet (2013)

Zomborácz Virág: Utóélet (2013)

A Film-Virage Kulturális Egyesület 2016-os filmklubját a Pécsi Kulturális Központban egy Pécshez több szállal kötődő helyi filmcsemegével nyitja, a néhány éve városunkban és környékén is forgatott Utóélettel!

Zomborácz Virág első nagyjátékfilmjének főhőse egy huszonéves, szorongásos fiú, akiből szinte minden esemény vagy tevékenység nagyfokú aggodalmat vált ki, legyen szó akár a leghétköznapibb dolgokról, mint amilyen az emberekkel való kommunikáció. Képtelen megfelelni apja, egy lelkész elvárásának, hogy aktív, kezdeményező, bátor fiatalember legyen, és a sorozatos kudarcok csak tovább mélyítik frusztrációját. Amikor a lelkész váratlanul szívrohamot kap és meghal, fia szinte megkönnyebbül, csakhogy a halotti toron ismét látja (és csak ő látja) az apját, ezúttal már szellemként a gyászolók között. A lelkész szelleme öntudatlanul kísérti a fiút, aki kétségbeesésében segítséget kér egy spiritiszta autószerelőtől. Útmutatásait követve hozzálát, hogy felszabadítsa a kísértetet – ugyanis ez az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljon tőle. Főszereplők: Kristóf Márton, Gálffi László, Petrik Andrea, Csákányi Eszter, Gyabronka József, Anger Zsolt.

A szereplők, statiszták stábtagok, közreműködő cégek, intézmények és helyszínek tekintetében szép számmal találunk majd ismerősöket, ismerőseket - erről (is) a vetítést követő beszélgetésen esik szó bővebben, meglepetésvendégeink részvételével!

 Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek