Pécsi Kulturális Központ

Egy jógi élete és tanításai

Kezdési időpont:

2023-09-30 17:00

Kategória:

Javasolt életkor:

Felnőtteknek

Szervező részegység:

PKK Uránvárosi Művelődési Ház

Leírás:

CENTENÁRIUMI PROGRAMSOROZAT
Sri Swami Satyananda Saraswati tiszteletére, születésének 100. évfordulója alkalmából.


A programsorozat bemutatja e nagyszerű látnok inspiráló életét, az általa végzett önzetlen szolgálatot és rendkívüli hozzájárulását a jóga mai ismertségéhez. Korunk egyik legkiemelkedőbb jógijáról lesz szó, aki százezrek életét varázsolta át, tanításait és módszereit pedig ma milliók gyakorolják világszerte. Ő hozta létre a Satyananda yoga tradiciót és annak három nagy intézményét: a Yoga Peeth-et, amely a fejet (elme), a Rikhia Peeth-et, amely a szívet (érzelmek) fejezi ki, és a Sannyasa Peeth-et, amely a kezeket (kreativitás) képviseli.
A kivételes eseményen a jóga eredeti szellemiségéről lesz szó. Megismerheted a világ egyik kiemelkedő jógatradícióját, melynek motivációja, hogy a spirituális törekvők elérjék az egészséget, boldogságot és harmóniát, vagyis a jóga célját. A Satyananda Yoga-Bihar Yoga tradíció mestereinek láncolata közvetlen kapcsolatban van a világ talán legrégebbi hagyományával, a szannjásza tradícióval. A hagyományt modernkori mesterei közül Sri Swami Satyananda Saraswati után nevezik Satyananda Yogának. Swami Satyananda a múlt század egyik legnagyobb hatású jógija volt.


Az Egy Jógi Élete és Tanításai című programsorozatot Sri Swami Satyananda születésének 100. évfordulója alkalmából rendezi a Satyananda Yoga Magyarországon Alapítvány a saját helyszínein; a budapesti jógaközpontjában, illetve az első hazai jóga-ásram- ban, a szóládi Magyar Jóga Társulásban. A sorozat egyetlen külső helyszíne Pécsett lesz, a Főnix Jógastúdió szervezésében.

 
2023. szeptember 30. szombat 17:00

Pécsi Kulturális Központ (Pécs, Dr. Veress Endre utca 6.)


AZ ESEMÉNY REGISZTRÁCIÓ KÖTELES: Regisztrációs link: 
https://satyananda.hu/egy-jogi- elete-es-tanitasai-swami-satyananda


Információ: Szilágyi Gabriella jogafonix@gmail.com
Internet: 
www.satyananda.huHírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek