Pécsi Kulturális Központ

A balatoni táborok díjazása

Kezdési időpont:

2020-06-10

Záró időpont:

2020-08-31

Kategória:

Egyéb

Javasolt életkor:

Családoknak

Szervező részegység:

PKK Uránvárosi Művelődési Ház

Leírás:

Az önkormányzat tulajdonában lévő balatoni táborok díjazása témában, a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata által közzé tett információk a következőek:

 
Az önkormányzat tulajdonában lévő balatoni táborok díjazása témában az alábbi, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata által közzé tett információkat ajánlom szíves figyelmükbe:
 
-          Pécs önkormányzata a város tulajdonát közvagyonnak tekinti.
-          Az ezzel kapcsolatos jogszabályok alapján legalább önköltségi árat kell alapul venni az önkormányzati ingatlanok hasznosítása során.
Az erre vonatkozó költségvetési rendelet értelmében az önkormányzat tulajdonában lévő balatoni táborok esetében is ezt az elvet tartjuk irányadónak.
-          A három táborból egyet piaci alapon, kettőt kedvezményesen bocsát az üdülők rendelkezésére az önkormányzat. Ezeket a táborokat az elmúlt években felújíttatta az előző városvezetés, az önköltségi árat a rendelet értelmében (❗️) ez alapján határoztuk meg.
-          Az új koronavírus járvány miatt kialakult nehéz gazdasági helyzetre tekintettel és a táborok minél teljesebb kihasználtsága érdekében módosítani fogjuk (❗️) a költségvetési rendelet ide vonatkozó passzusát.
-          A lépésnek köszönhetően a pécsi gyerekek 2020-ban is a tavalyi áron vehetik igénybe a balatoni táborokat.
-          Az önköltségi alapú táboroztatást 2021-től vezetjük be, amikor reményeink szerint a járványhelyzet már nem okoz az idei mértékű gazdasági nehézségeket.
 
 


Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek