Pécsi Kulturális Központ

Hogyan készülj az új világra belül és kívül?

Kezdési időpont:

2022-09-09 18:00

Kategória:

Előadás

Javasolt életkor:

Felnőtteknek

Szervező részegység:

PKK Uránvárosi Művelődési Ház

Leírás:

 HOGYAN KÉSZÜLJ AZ ÚJ VILÁGRA BELÜL ÉS KÍVÜL?

- Jelenünk tudatosítása, a lehetséges egyéni és közösségi jövőnk, avagy mi állhat előttünk?
Kiss József Zsolt, mentálhigiénés és segítő szakember, pszichodramatista, asztrológus, televíziós újságíró előadása.
 
Időpont:
2022. szeptember 9., péntek 18.00
Helyszín:
Pécsi Kulturális Központ
(7633 Pécs, dr. Veress Endre u. 6.)
Adomány: 2.000 Ft.
 
Szeretettel várunk Téged is!
 
További információ:
Szalóki Virág, szaloki.virag@pecsikult.hu
 
"Mióta értelmesebb emberi tudatra ébredtem, mindig foglalkoztatott a megfoghatatlan. Már 8 évesen amikor először belenézhettem egy nagy felbontású távcsőbe és végig pásztázhattam a Hold felszínét, akkor éreztem egy nagyon komoly elhívást. Akkor még nem tudtam, hogy a Transzcendens irányba. Minden esetre először amatőr szinten elkezdtem csillagászkodni, majd a gimnáziumi éveim alatt egyre inkább rájöttem, hogy a dolgok mögött mindig az összefüggések érdekelnek, és azoknak a lényegét eléggé hamar átlátom. Akkor ezt még nem tudtam, hogy mindez Holisztikus gondolkodásnak is nevezhető.
Ezt követően a "tapasztalaton túli" irányába a dolgok lényegének keresési igénye, ez a bizonyos fentebb említett hozott látásmód és a saját magammal és életemmel való nehézségek tovább inspiráltak. Pontosabban a számomra nehéz sorsomnak köszönhetően elindultam egyfajta önismereti és szellemi útkeresésben. Ez utóbbi tekintetében eleinte a keresztény, majd a buddhista úton tettem ezt, és végül egy jó ideje a jóga ösvényén haladok.
A filozófia egyébként mindig érdekelt. Előbb azt tanultam, majd médiát és néhány önismereti, személyiségfejlesztő módszert. Mindezzel párhuzamosan, egészen fiatalon a sors a televíziózáshoz, később részben a rádiózáshoz is vezetett. Egy ideig újságíróként is megnyilvánultam az írott sajtóban, majd online felületeken, főként társadalomkritika, önismeret, spiritualitás tárgykörében, az akkori hitem szerint, segítő formában. Ezek a mai napig is jelen vannak az életemben, - arányában a korábbiakhoz mérten jóval kisebb mértékben. Úgy vélem ugyanis, hogy a média egy eszköz, ami olyan, mint egy kés, amit lehet arra is használni, hogy valakit megszúrunk vagy éppen kenyeret vágunk és enni adunk. Amiben hiszek az az, hogy a sajtó ha már ekkora jelentőségű manipulációs eszköz és közvetítő közeg, akkor ezen keresztül lehet - emberi értelemben - fejlesztő, öntudatra és szeretetre ébresztő üzeneteket is átadni. Ám a tudatosság tágítását elsősorban saját önismeretemben és az ilyen jellegű segítő hivatásomban gyakorlom leginkább.
Továbbá az elektronikus sajtó területén is olykor közvetítőként máskor pedig önmagamon keresztül előadóként nyújtok olyat, amit a jelenlegi tudat és személyiségi szintemen képes vagyok, és meggyőződésem szerint építő."
- kissjozsefzsolt.blog.hu


Hírlevél feliratkozás:

Galéria

Legfrissebb hírek