Pécsi Kulturális Központ

Memória, figyelem, mozgáskoordinációs homloklebeny terápia

Kezdési időpont:

szerda 12:00

Kategória:

Klubfoglalkozás

Javasolt életkor:

Felnőtteknek

Szervező részegység:

PKK Uránvárosi Művelődési Ház

Leírás:

Memória, figyelem, mozgáskoordinációs homloklebeny terápia

Vezeti: Bognár Eszter mozgásterepeuta
 
Életkor: 18-99 éves korig
 
A terápia arra szolgál, hogy az agy működését szinten tartsuk, teljesítőképességét növeljük, megtanuljunk több dologra hatásosan figyelni vagy esetleg a zavaró tényezőket kizárni. A programunk hatására jelentősen javul a memória, a figyelem és a mozgás összerendezettsége.
 
Helyszín:
PKK Uránvárosi Művelődési Ház (7633 Pécs, Radnóti M. u. 8.)

Időpont:
szerda 12.00-13.00-ig (az időpont változtatható!)
 
Ár: 700 Ft/alkalom
 
További információ:
www.pecsikult.hu, Horzsa Gábor 72/253-477, horzsa.gabor@pecsikult.hu
 
Homloklebeny terápia:
„Agyunk olyan, mint a test többi része abból a szempontból, hogy ha nem foglalkozunk a karbantartásával, akkor bizony renyhévé, lustává, alacsony teljesítőképességűvé válik. Ezt a módszert arra fejlesztettük ki, hogy segítsen kialakítani, kibontani azokat a képességeket, készségeket, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy "ép ésszel" kibírjuk azt az ingermennyiséget, „ingercunamit” amivel a mai rohanó világunk bombáz minket. Olyan strukturált gyakorlatokat végzünk, amivel agyunk teljesítőképességét, rendszerező képességét, sebességét jelentősen javíthatjuk. Megtanuljuk figyelmünket egyszerre több dolgon hatásosan rajta tartani, vagy éppen a külső ingerek kizárásával egy dologra összpontosítani.
A program során a mozgást, a beszédet és a gondolkodást kötjük össze olyan gyakorlatokkal, amik a homloklebenyünket intenzíven ingerlik és fejlesztik. Pozitív hatással vannak a gondolkodási folyamatokra az idegrendszeri hálózat megerősítésére, dúsítására. A homloklebeny agyunk azon része, ami felelős, többek között, a gondolkodás, a tervezés, a problémamegoldás, a beszéd, a csontvázizmok akaratlagos mozgatása, az érzelem és a személyiség bizonyos aspektusaiért, valamint a bejövő ingerek osztályozásáért.
A programunk hatására jelentősen javul a memória, a figyelem és a mozgás összerendezettsége. Fejlődik az egyensúly és a testi-lelki rugalmasság. A gondolkodási folyamat összetettsége megnő, fokozódik a kreativitás. Képesek leszünk gyorsabban, hatékonyabban változtatni és változni, igazodni a váratlan eseményekhez. Ez az idegrendszeri újra rendeződés segíthet abban, hogy a fent említett területek a lehető legharmonikusabban, optimálisan, nagy hatásfokkal működjenek, hozzásegítve az embert egy könnyebb, energetikusabb, sikeres élethez. A korhatár 18-99 év!
Várjuk azokat, akik fejlődni szeretnének és nem félnek a kihívásoktól, szeretik megtalálni a határaikat és átlépni azokon, továbbá akik szeretnék jobban rendszerezni, átlátni a világukat, könnyebben, kevesebb energia befektetéssel végezni a munkájukat.”
Bognár Eszter

Megosztás

Hírlevél feliratkozás:

Galéria