• Hívjon minket!


    +36 72 253 477
    (ha esetleg nem ér el minket, kérjük írjon emailt!)

  • Küldjön e-mailt!


    info@pecsikult.hu

Időpont:
2017.05.12. 19:00
Leírás:

 MEGLEPETÉS MR. REMYTŐL!!! 

--- VENDÉGEK ---
Mészáros Csaba (Mr. Remy Gyros) érdemes mesterszakáccsal a filmről, animációról és gasztronómiáról Kardos Andrea (TOTAL ART EGYESÜLET) beszélget.

--- BELÉPŐ ---
Gyere el, nézd meg velünk a filmet, hallgasd meg a beszélgetést és támogass minket a 300 Ft-os belépőjegy árával! :)

--- AJÁNLÓ ---
A L’ecsó (eredeti cím: Ratatouille) egy 2007-ben bemutatott egész estés amerikai animációs film. A Walt Disney Pictures készítette, a Buena Vista forgalmazta. A Pixar 8. animációs mozifilmje.
Öt Oscar-díjra és egy Golden Globe-díjra jelölték; mindkét díjátadón a legjobb animációs filmnek járó elismeréssel gazdagodtak az alkotók.

Remy, a patkány kölyökkora óta annak jegyében él, hogy felnőve majd séfként dolgozhat az egyik párizsi étteremben, hiszen konyhai példaképe, Auguste Gusteau is megmondta: "főzni bárki tud". A gyakorlat azonban mást mond. Remy a saját bőrén tapasztalja meg, milyen veszélyt jelent egy magafajtának, ha felfedezik a konyhában, ráadásul családja nem kifejezetten érti, miért nem jó neki a hagyományos csatorna-eledel.. Amikor úgy tűnik, hogy álma végképp szertefoszlik, onnan kap segítséget, ahonnan a legkevésbé sem várná: egy kétlábútól. Igaz barátra talál Linguini személyében, az étterem szégyenlős, kirúgás szélén álló mosogatófiújában. 
A mese helyzetkomikumok és szeretnivaló karakterek egész tárházát kínálja, nem beszélve a gasztronómiai élményről, amit ritkán tud, sőt, talán most először: animáció ilyen gyönyörűen és étvágygerjesztően visszaadni. Rajta, készüljön a remek ratatouille, a franciák nemzeti eledele, nem kell más hozzá, csak némi paprika, paradicsom, szeretet - és fondorlatos történetmesélés, egy, azaz egy darab patkány, és sok-sok ötlet.
Igazi családi film. A legőszintébben ajánlom mindenkinek, kicsinek-nagynak.